Simon er multikunstner og forretningsmand

Forretningsmand, musiker, entertainer, forfatter og poet. Eller bare multikunstner. Det er hvad Simon Maegaard fra boligområdet omkring Skovparken i Kolding kan skrive på visitkortet.

Simon Maegaard 2

Fem minutter på Internettet. Mere tager det ikke at finde ud af, at Simon Maegaard er en kreativ sjæl. Det er også det, jeg fortæller ham, da vi mødes på Tobbers Kaffebar i Kolding, hvor et cafébord i øjeblikket gør det ud som kontorpladsen i hans arbejdsliv.

- Har du googlet mig? spørger han smigret.
Indrømmet, det har jeg da. Hvad fandt jeg så ud af, vil han vide. Rollerne er tydeligvis vendt om.
Men okay så; Mit indtryk af manden foran mig er et alsidigt menneske med mange talenter, men at han nærmest kan jonglere med dem sådan, som den efterfølgende samtale afslører, overrasker mig.  

Forretningsmanden Simon

For det første er der forretningsmanden. Han startede sidste år det lokalt baserede reklamefirma, Art Inn, som gør sig indenfor branding af virksomheder.
   - Det skulle bare prøves, og det kom forrygende fra start, fortæller Simon Maegaard, der hurtigt rykkede ind i et iværksætterhus. Og hurtigt ud.

   - Jeg glemte at få mig selv med, for jeg er sgu nok lidt for bohemeagtig til at være sådan en klassisk forretningsmand. Det har jeg måtte erkende, og det er også derfor mine produkter skal tage udgangspunkt i kunsten – ikke en smart forretningsplan og et fancy kontormiljø.

Selvom der allerede er store kunder i porteføljen, som Dansk Industri og Syddansk Universitet kan han ikke leve af sit reklamefirma endnu. Simon Maegaard er derfor begyndt at studere videnskommunikation, så han kan få sig en uddannelse og supplere indtægten med SU.

Musikeren og digteren Simon

Simon Maegaard er også musiker og sangskriver med flere offentlige optrædener i bagagen. Han har blandt andet optrådt med eget band på Jelling Festival og solo på Godset. Med egne sange vel at mærke. Skrevet på dansk i bedste Allan Olsen-stil.

Men det er først og fremmest egenskaberne som digter, der ligger Simon Maegaards hjerte nærmest. han har skrevet poesi siden han var 17. 
   - Jeg er god til at skrive, og lige nu er det nok forfatter, jeg mest føler, jeg er, siger han.
Meget tyder på han har ret. I begyndelsen af oktober lykkedes det ham at få udgivet sin første bog. Værket hedder Solar Plexus og indeholder egnsdigte skrevet af Simon Maegaard og den 50 ældre digter Jørgen Wassilefsky.
Det var sidste sommer, de to digterkolleger fik kontakt til hinanden, og de besluttede sig hurtigt for sammen at lave en digtsamling. Resultatet blev, at de to digtere brugte efteråret på at rejse landet rundt og beskrive en lang række byer lige ved solnedgang gennem poesi. Et ambitiøst projekt, der nu kan købes i boghandlen.

Mennesket Simon

Hvad gør man med så, når man har så meget på hjerte og mestrer så mange udtryksformer? Ja, det spørgsmål bakser den unge multikunstner skam også med.
   - Hvem er man egentlig? Det er en proces, som jeg går igennem lige nu. Jeg er ved at finde ud af, hvem jeg er, siger Simon Maegaard.
   Simon Maegaard fortæller, at han ser sig som iværksætter og en del af det han kalder en ny just-do-it-kultur - en modkultur mod videnssamfundet.
   - Kan man leve af det?
   - Ja, det er lykkedes meget godt indtil nu. Jeg har fløjet rundt og gjort alt, hvad jeg har haft lyst til. Men jeg synes ikke, jeg har spildt tiden. Jeg har jo skabt alle disse forskellige projekter. Men hvad skal jeg satse på i fremtiden? Det tænker jeg meget over. Men jeg ved, at jeg vil kombinere min kreativitet med business. Og hvis jeg bliver ved, skal det nok lykkes, for jeg har efterhånden åbnet så mange døre, at en af dem må give pote før eller siden, siger han med et glimt i øjet.

Et boligområde efter Simons smag

Simon Maegaard er vokset op i Billund, men flyttede til Kolding i 2009, da han skulle i 3. G. I dag bor han i en lejlighed på Skovvejen med kæreste og barn. Skovvejen er en boligafdeling, der støder op til Skovparken, men de to afdelinger udgør ét samlet boligområde. Simon kan lide kvarteret og kender da også mange mennesker både i Skovparken og på Skovvejen.
   - Jeg har boet her i området i mange år efterhånden. Først som gymnasieelev i en studiebolig på Lærkevej og nu i lejlighed her. Jeg er meget glad for området, der er virkelig en god tone omkring stedet, siger han.

Faktisk var Simon Maegaard så glad for at flytte ind, at han komponerede en sang som hyldest til lejligheden og boligområdet, hvorefter han greb sin guitar og indspillede sangen til YouTube.

Jo, entertainer er han skam også.

Livets skole kan være god. Selv i et videnssamfund.

Af Tor Stenstrop, billedjournalist

Couldn't find list with id : 34d01cf21f